Знатижељна, маштовита, врцава, слободна, пуна енергије, петогодишња девојчица Емма води своје вршњаке кроз разне садржаје, упознајући околину и начин на који она функционише. Својим активностима Емма код вршњака подстиче креативно стваралаштво и показује на који начин могу стећи вештине кроз разнолике активности.
Пунији декица са седом косом, дугачком брадом, обучен у црвено са дзаком пуним поклона симбол је зимских радости и празника. Он све види и све зна – да ли је неко био добар или не. Уз помоћ својих верних помагача, произведе милионе поклона за децу широм света и све их раздели у току једне ноћи. Он живи негде на Северном полу, где је вечито снег, његове санке вуку летећи ирваси и симбол је праведности, дељења и дарежљивости. А како све то постиже и ко му помаже, чућете у причи коју је Деда Мраз испричао Емми. 

Овај пројекат је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.