Активисти нишког СНС, организовали су окупљање поводом скандалозне насловне странице НИН-а. Окупљање је започело у 11:30, на Тргу краља Милана, након чега су прошетали до зграде Народног позоришта, и даље до ТЦ Kалча У колони је било преко 1200 лица.

Нишки напредњаци јединствени су у осуди јасних алузија на позив на убиство председника државе које су Ђиласови медији, два пута у само неколико дана, пласирали на својим насловним странама.
Карикатура на којој је председник Александар Вучић нацртан како са метом на грудима стоји испред снајпера, објављена на насловној страни дневног листа „Данас“, три дана пошто је уредништво недељника НИН на својој насловници прво објавило, а затим на захтев власника повукло монтирану фотографију сличне садржине и са истом поруком, јесте поновљени, упорни покушај медијских кућа под контролом Драгана Ђиласа да председника Александра Вучића означе као мету снајперског метка, а Србију прикажу као државу у којој је уобичајно политичком противнику претити смрћу ради остварења личних политичких циљева, јединствена је оцена чланова и функционера Српске напредне странке који су се окупили у Градском одбору Ниш.
Мета на председниковим грудима уједно је и мета на свакоме од нас, зато што су снајпери са њихових карикатура и монтираних фотографијa уперени у здраву, просперитетну и јединствену Србију – одлучни су у осуди нишки напредњаци, уз поруку да неће дозволити крвави сценарио који су Драган Ђилас и његови сарадници осмислили и наменили Србији.
Са скупа у Градском одбору СНС Ниш упућен је и апел надлежним државним органима да на позиве на убиство реагују у складу са законом, као и апел свим грађанима који желе да живе у пристојној, нормалној и модерној замљи,  да јасно поруче тајкунско-медијској машинерији зла да им монтирање фотографије са снајпером упереним у председника државе и цртање мете на његовим грудима никада више неће проћи у Србији.