Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš uputio je čestitku đacima i prosvetnim radnicima povodom početka školske 2022/2023.  godine.

Poštovani prosvetni radnici i kolege, dragi naši učenici i đaci prvaci!

Na početku, želim da vam poželim srećan početak nove školske godine u nadi da će svima vama dani koji predstoje doneti mnoga nova znanja i radosti učenja, nova poznanstva i druženja. U školske klupe se vraćate godinu dana stariji, zreliji, iskusniji, odmorniji i nadam se spremniji za širenje vaših vidika. Posebno želim da pozdravim naše najmlađe koji na današnji dan postaju deo našeg obrazovnog sistema. Nadam se da ćemo svi učiniti sve kako bi za ove naše pomalo uplašene prvačiće dolazak u školi bio jedna prijatna aktivnost a škola mesto gde se kroz igru i druženje spoznaje svet oko sebe.

Godine iza nas bile su prepune izazova u svetu pa tako i u obrazovanju ali verujemo da su iznedrile ono najbolje u nama omogućivši nam da uspešno savladamo sve prepreke i obezbedimo takoreći neometan proces učenja.

Verujem u vašu snagu i entuzijazam na početku i ove školske godine i želim  vam puno uspeha u radu i učenju u nadi da će i ova školska godina biti ispunjena sjajnim novim iskustvima, kreativnošću, osmesima i lepim uspomenama.

Srećan početak!