У Градском биоскопу 19. и 21. новембра ( петак и недеља) од 19.00 часова биће поново приказана анимирана авантура „МОЈЕ СЛАТКО ЧУДОВИШТЕ“, синхронизована на српски језик.

Садржај:

Краљ не може да поверује у чињеницу да је његово вољено дете, принцеза Барбара, одрасло. Док су сви ометени припремом њене рођенданске забаве, престо преузима подмукли службеник Ласица. Незадовољан што је једини владар Краљевства, планира и да се ожени Барбаром. Принцеза Барбара бежи из палате дубоко у шуму. Ту проналази Бугија одметника и његовог пријатеља Злог зеца. Барбара се меша у све, намеће сопствена правила и иде им на живце својим маштањима о принцу Едварду. Замишља како принц Едвард побеђује варалицу, враћа краља и проси Барбару. Да би се ослободио Барбаре, Буги одлучује отићи толико далеко да тражи принца Едварда, заустави Ласицу и успостави ред у краљевству.

Цена улазнице 250 динара.

19. и 21. новембра (петак и недеља) од 21.00 час биће поново приказан филм „БОЖИЈИ ЧОВЕК“ филм о Светом Нектарију.

Садржај филма:

Прогон је обележио живот Светог Нектарија Егинског из Грчке. Био је свештеник обичног народа а његова понизност је сметала поносним православним клерицима. Оклеветан је након што је његова оданост пробудила њихове сумње. Парохијани су га волели, упркос томе што је лишен цркве и прогнан из Египта. Вера у Бога му је током целог живота била најбоља одбрана.
За разлику од његових верских претпостављених којима су на уму били само моћ и световне почасти – Нектарије је бринуо о сиромашнима, учио је сељане да читају и пишу, својим примером је инспирисао младиће да уђу у свештенство, писао је књиге и држао проповеди које су људе приближавале вери. Упркос напорима да се дискредитује, Свети Нектарије је основао самостан на Егини, неплодном и пустом острву, који и дан данас представља светионик ходочасницима. Чак су и његови последњи тренуци на Земљи искоришћени за помоћ другима: на самрти је предао своју поткошуљу парализованом човеку у болничком кревету до његовог, након чега је човек устао и проходао.

Улазница за ову пројекцију је 250 динара.

У суботу 20. новембра од 18.00 часова филм „МОЈЕ СЛАТКО ЧУДОВИШТЕ“ биће приказан у Нештину, цена улазнице је 250 динара.