U Gradskom bioskopu u subotu  2. septembra od 20.00 časova biće prikazan film „Openhajmer“

(radnja filma je zasnovana na knjizi koja je osvojila Pulicerovu nagradu) a 3. septembra od 20.00 časova film „Megalodon 2 : Ambis“.

Sadržaj:
Megalodon 2: Ambis je naučnofantastični i akcioni film iz 2022. godine. Režiju potpisuje Ben Vitli, po romanu „Ambis“ Stiva Altena. Natavak je filma Megalodon: Predator iz dalekih dubina.
Džejson Stejtam i njegov tim vraćaju se u dalje istraživanje Marijanskog rova gde će se suočiti sa novim, još većim zastrašujućim stvorenjima.

Cena ulaznice za ove filmske projekcije je 350 dinara.

U Gradskom bioskopu od 7. do 10. septembra od 19.00 časova biće prikazan animirani

film „Velika avantura mačke Ru“, sinhronizovan na srpski jezik.

Sadržaj:
Ru je živahno i radoznalo mače koje otkriva život na krovovima Pariza. Sudbina mu se menja kada ga desetogodišnja devojčica Klemans usvoji i odvede u svoju kuću, u srce planine. Tada počinje neverovatna avantura za oboje. Novi prijatelji odrastaju zajedno živeći divnu priču koja će ih ujedno i zauvek promeniti.

U Gradskom bioskopu od 7. do 10. septembra od 21.00 čas biće prikazan film „Tihi kutak Hristov“.

Tihi kutak Hristov je igrano-dokumentarni film o Svetom Mardariju Libertvilskom, prvom srpskom episkopu na tlu Amerike i njegovom putu iz rodnih Kornata nadomak Podgorice, odakle je krenuo još kao dečak, do dalekog Libertvila. Film je snimljen povodom predstavljanja njegovih svetih moštiju nakon 82 godine od njegovog upokojenja.
Ideja ovog projekta je da film Tihi kutak Hristov bude savremeno Žitije svetitelja, kako bi vaskoliki srpski narod saznao o životu Ivana Uskokovića, monaha Mardarija, danas Svetitelja priznatog od strane Srpske, Ruske i Moldavske pravoslavne crkve.

Film je snimljen po blagoslovu visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko- primorskog g. Amfilohija u produkciji manastira Ostrog.

Cena ulaznice za ove projekcije je 300 dinara.