Церемонијом примопредаје заставе Европске кајакашке асоцијације свечано је затворен овогодишњи Шампионат Европе за јуниоре и млађе сениоре.

Два злата и два сребра, биланс је учинка српских репрезентативаца на Првенству Европе у кајаку и кануу за јуниоре и млађе сениоре 2022. које је од 23. до 26. јуна  одржано у спортској оази српске престонице Ади Циганлији. Наш тим је у укупном поретку са четири медаље заузео шесто место од укупно 33 земље које су учествовале на Првенству.

Бачкопаланчанке Дуња Станојев и Дина Бацељ, чланице KKK „Таркетт“ постале су Европске јуниорске шампионке у дисциплини K-2 на 500 метара. Оне су ову деоницу извеслале у времену 1:45:351.

У конкуренцији млађих сениора,  српски четверац на 500 метара у саставу Стефан Врдољак, Никола Kовачевић, Лука Стојков и Бранко Лагунџић освојио је сребрну медаљу!

Сребрну  медаљу за Србију херојским веслањем Савским језером Дуња Станојев је освојила у дисциплини K1-200 временом 41.740.

У дисциплини K1-200 метара јуниори млади српски кајакаш  Страхиња Драгосављевић попут стреле извеслао је финалну трку и временом 35.602 српској селекцији на Ади Циганлији донео четврто одличје, друго злато!

 

Србија се поноси својим младим кајакашима, а посебно Бачка Паланка. Два злата и једно сребро освојили су бачкопаланчани: Дуња Станојев, Дина Бацељ и Страхиња Драгосављевић – чланови ККК „Таркетт“. 

„Србија има младост за понос, за памћење, за радост, за историју!“                                                                                                           Кајакашки савез Србије

 Извор и фото: КСС