Na Šestom Saboru čovekoljublja, koji je održan u Beogradu u petak 23. septembra, predstavilo se 30 ustanova socijalne zaštite, specijalne škole i humanitarne organizacije iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Oni su građanima i privrednicima predstavili delatnosti kojima se bave, kategorije korisnika o kojima brinu, kao i potrebe koje imaju. Na jednom mestu, kako navode organizatori – gradska opština i Crveni krst Čukarica, našli su se oni kojima je pomoć potrebna i oni koji tu pomoć mogu da im pruže.

U okviru manifestacije organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi, a u  kulturno-umetničkom programu, kao specijalni gosti, nastupili su mališani sa Kosova i Metohije.

Cilj Sabora čovekoljublja Srbije je da se što veći broj građana i preduzetnika upozna sa ustanovama socijalne zaštite, humanitarnim organizacijama i udruženjima građana koji vode brigu o širokom krugu korisnika, sa namerom da im pomognu u ostvarivanju njihove humane misije.

Učešće na 6. Saboru čovekoljublja Srbije uzeo je i Gerontološki centar Bačka Palanka,  koji se predstavio radovima korisnika koji su nastali u sklopu  radno – okupacione terapije.

 

foto: Gerontološki centar Bačka Palanka