На Шестом Сабору човекољубља, који је одржан у Београду у петак 23. септембра, представило се 30 установа социјалне заштите, специјалне школе и хуманитарне организације из Србије, Републике Српске и Црне Горе. Они су грађанима и привредницима представили делатности којима се баве, категорије корисника о којима брину, као и потребе које имају. На једном месту, како наводе организатори – градска општина и Црвени крст Чукарица, нашли су се они којима је помоћ потребна и они који ту помоћ могу да им пруже.

У оквиру манифестације организована је и акција добровољног давања крви, а у  културно-уметничком програму, као специјални гости, наступили су малишани са Kосова и Метохије.

Циљ Сабора човекољубља Србије је да се што већи број грађана и предузетника упозна са установама социјалне заштите, хуманитарним организацијама и удружењима грађана који воде бригу о широком кругу корисника, са намером да им помогну у остваривању њихове хумане мисије.

Учешће на 6. Сабору човекољубља Србије узео је и Геронтолошки центар Бачка Паланка,  који се представио радовима корисника који су настали у склопу  радно – окупационе терапије.

 

фото: Геронтолошки центар Бачка Паланка