Жена бацила дете па скочила за њим са зграде. Није могла да се помири са разводом.

Наслов од ког те прође језа, желудац згрчи, глава почне да пулсира и питаш се зашто?
Сурова, жалосна реалност. Да ли постоји мушкарац вредан живота једне жене и детета?
Да ли постоји мушкарац без кога се не може. Не постоји и не сме да постоји.
Кажу да је развод као мала смрт. Разумљиво у једну руку. Јер када си склапао брак, веровао си у своју бајку, у оно заувек. И живиш тако док се не појаве први проблеми. Неке гурате под тепих, неке решавате свађом, а неке договором или их никада не решите. Наставите даље. Изјадате се пријатељици, комшиници. Време пролази. Гледате онај пар који живи пар кућа од вас и мислиш како су срећни 40 година у својој зајединици и јесу, заиста, такви бракови још постоје. Гледаш онај млади брачни пар у раним двадесетим срећни гурају колица и верујеш да се твој брак може још поправити. Зато што сама желиш да верујеш, зато што потичеш из породице која верује само у заједницу, верујеш зато што се бојиш шта ће реци први комшија, верујеш, а време пролази.
Време пролази, проблеми се гомилају и он из неких својих разлога одлази. Да ли због себе, тебе, треће особе, јер си престала да волиш, јер је престао да воли, али одлази.
И следи та мала смрт. Губиш вољену особу. Жива је, али не живи више с тобом.
И онда ти одлучујеш да ти не желиш да живиш, да ваше дете не треба да живи.
Стани! Не! Врати се на реченицу “Али не живи више с тобом”. Е ту стани.
Ако не можеш сама, ако си почела да верујеш да не можеш без њега потражи помоћ.
Назови.

СОС телефон за помоћ

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства – лекари Клинике за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“.

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.
Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра „Срце“ од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на вања@центарсрце.орг, као и преко чета на сајту www.центарсрце.орг.
Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни.
Живот је један и можеш да га живиш. Нема одустајања.

Апел свим женама које се суочавају с било каквим проблемима, посебно оним где помишљају да себи или детету одузму живот позовите људе који могу да вам помогну.
Апел свим онима који примете да им се пријатељица, комшиница, рођака, било која жена на улици суочава с проблемима приђите и помозите. Ако и нажалост не будете могли, знаћете бар да сте покушали, само не одустајте.