Конзервативни покрет Наши најоштрије осуђује изјаву Кристофера Хила амбасадора САД у Србији, који се на свом Твитер налогу дотакао војне руске војне интервенције у Украјини и изјавио:

„Понекад наслов говори све: Украјина ослобађа градове, Русија бомбардује електране. Напади на цивилну инфраструктуру сведочанство су руске бруталности, док се храбри браниоци Украјине боре да ослободе своје домове и села од руске окупације. #СлаваУкраини“

Међутим, Кристофер Хил заборавља да су Сједињене Америчке Државе и НАТО извршиле  бруталну и криминалну војну агресију на СРЈ, која је била нелегална и без одобрења Савета безбедности УН.

Агресија  против суверене европске земље која се догодила под врло спорним изговорима довела је до тога да су у нападима који су без прекида трајали 78 дана тешко оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе, цркве и манастири. Процене штете коју је имала СРЈ крећу се око  100 милијарди  америчких долара

Коначан број изгубљених живота званично није усаглашен, а креће се око 3.500 људи, а истовремено процењује се да је рањено више од 12.000 људи.

Конзервативни покрет Наши изјаве Кристофера Хила у најмању руку сматра вулгарним посебно због његовог активног учешћа у дешавањима на Балкану током деведесетих година и његове изјаве о војној интервенцији Русије су у најмању руку неморалне и још једном нам показују двоструке стандарде САД.

Српски народ одлично зна ко су му пријатељи и ко га није бомбардовао и та истина се не може променити ни на један начин.

Извор: Инфо тим КПН