Децембар је за многе најлепши месец, иако представља крај једне године, исто тако симболизује и почетак даривања, хуманости, љубави и велике повезаности и емпатије међу људима. Наши Бачкопаланчани нису ни ове године заборавили децу која живе на подручју Косова и Метохије.

Акција прикупљања слаткиша и играчака за прављење новогодишњих пакетића за децу са Косова и Метохије биће одржана у суботу 11. децембра у Уској улици у башти пивнице „Табубу“. Сви који желе да донесу слаткише и играчке добродошли су већ од 10 часова. Осмишљен је занимљив програм за најмлађе, поред дечије музике малишане ће забављати аниматор-кловн Коки.

Ову акцију подржали су пивница „Табубу“ и кафе бар „Пират“ који ће 10 % од прихода продаје кафе, сокића и куваног вина донирати за куповину слаткиша. Акцију су покренули Тамара Лакић и Давид Новаков испред организације „Сви за Космет“ у сарадњи са представницима удружења „Салвиа“ Александром Плавшић и Маријом Брајковић Марковић.

Све што се сакупи тога дана, слаткиши и играчке биће послати малишанима на Косову и Метохији и тако им улепшати новогодишње празнике.