Danas je održana 12. sednica Opštinskog veća opštine Bačka Palanka, na kojoj je razmatrano deset  tačaka. Jedna od važnih tema bila je Javna rasprava o predlogu drugog rebalansa opštinskog budžeta za ovu godinu. Ova rasprava će biti održana u periodu od 29. oktobra do 5. novembra, pružajući građanima i svim zainteresovanim stranama priliku da se uključe i iznesu svoje stavove.

Program javne rasprave biće dostupan na zvaničnom sajtu Opštine Bačka Palanka, a svi predlozi i sugestije mogu se slati na imejl adresu Odeljenja za finansije i budžet Opštinske uprave ([email protected]s). Kako bi se osigurala transparentnost i participacija, nacrt odluke o rebalansu budžeta biće predstavljen na otvorenom sastanku, koji je zakazan za 4. novembar 2024. godine u 9:00 časova u velikoj sali Opštine.

Na ovom sastanku učestvovaće predstavnici organa lokalne samouprave, građani, mesne zajednice, javna preduzeća, nevladine organizacije, političke partije, kao i druga zainteresovana lica. 

Nakon završetka javne rasprave, Opštinsko veće će sačiniti izveštaj o njenom sprovođenju, koji će biti objavljen na internet stranici Opštine u roku od 15 dana.