Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić otvorio je večeras u Sremskoj Mitrovici, u gradskom parku, noćni bazar „Startap“, koji je okupio preko stotinu izlagača – proizvođača hrane i pića, predstavnika starih i umetničkih zanata i poslova domaće radinosti.

Manifestaciju zajednički organizuju Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica, čiji je većinski osnivač Pokrajinska vlada, i tim Novosadskog noćnog bazara.

Potpredsednik Ćurčić je ukazao da Agrobiznis inkubator, čiji su osnivači, zajedno sa Pokrajinskom vladom, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Agencija za ruralni razvoj Grada Sremske Mitrovice i Poljoprivredna stručna služba, treba da postane referentni centar za razvoj agrobiznisa u Sremu i Vojvodini.

“Upravo u cilju podsticanja mikro-preduzetništva prvi agrobiznis inkubator osnovan je u maju prošle godine u Sremskoj Mitrovici, a sada po prvi put imamo ovde i „Startap“ noćni bazar po ugledu na novosadsku manifestaciju.Na ovaj način želimo da malim proizvođačima omogućimo da svoje proizvode iznesu pred potrošače i da pospešimo njihov efikasniji nastup na tržištu. Jedan od prioriteta Pokrajinske vlade jeste da malim proizvođačima pomogne i da im šansu da svoj porodični biznis prošire, te samim tim obezbede samozapošljavanje ostalim članovima porodice. Na taj način proširujemo ekonomsku osnovu, što doprinosi razvoju sela i ima značajan uticaj na razvoj celokupne privrede u AP Vojvodini“, istakao je Ćurčić.

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade je ukazao da je koncept ovog projekta zamišljen tako da se u okviru Bazara predstave, pre svega, preduzetnici koji su tek pokrenuli svoj posao i nisu do sada izlagali, a da jednu trećinu izlagača čine iskusni proizvođači, kako bi došlo do razmene iskustava i podsticaja u pokretanju novih biznisa.

Otvaranju noćnog bazara „Startap“ prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Petar Samardžić i predsednik Agrobiznis inkubatora Radoslav Panić.