Српска напредна странка приредила је у Београду свечану академију поводом 13 година од њеног оснивања.

Свечаност је уприличена у београдској Штарк Арени у којој су били присутни бројни гости, чланови странке, симпатизери, представници Српске листе, личности из области спорта, уметности, културе…

Интонирањем химне „Боже правде“ почела је свечана академија.
„Данас смо показали како изгледа пристојна Србија“ Потом се окупљенима обратио и Александар Вучић, председник Српске Напредне Странке (СНС).

– Пре свега да се извиним, 25.000 људи су дошли до Београда, желели су да буду у Арени али нажалост није било места. Велико хвала, данас су неки претили, како ће некоме да забране кретање и слободу. Али заборавили су, Срби су најтврдокорнији кад им неко забрани слободу, кретање, зато и јесте овде! – рекао је Вучић.

– Данас желим да вас замолим да великим аплаузом поздравимо наше лекаре, све оне који се боре за животе нас и наших ближњих. Градимо путеве и пруге, али и научне центре. Док су неки у спорту дуговали по две године нашим шампионима, ми исплаћујемо у року од 24 сата. За ових 13 година као политичка странка и девет година колико смо у Влади, успели смо да променимо свест наших људи, да нисмо стално губитници, већ ће Србија у 2022. године бити земља са највећим економским растом у целој Европи – рекао је Вучић окупљенима.

Истакао је да смо бројчано мали народ и да немамо право на сукобе и да ће СНС, иако те сукобе други изазивају, уједињавати људе и народ, све пристојне и нормалне људе.
– То једино може да буде будућност и ове странке и земље и хвала вам што представљате пристојну Србију која уме да трпи и када је много јача јер зна да је важно да будемо уједињени – поручио је Вучић.

Председник Србије са омладином СНС стигао је испред Арене, где га је поздравио велики број грађана, који нису успели да уђу у халу.
– Бескрајно вам хвала. Ми смо изградили болнице и домове здравља, зато је пред вама будућност. Пред обичним и поштеним људима и људима који воле Србију је будућност – рекао је председник окупљенима испред Арене. Додао је да је у политичком смислу, задовољан, јер су на скупштини странке усвојена важна програмска начела.

– На данашњој скупштини СНС сам прихватио да помогнем странци, да је водим на следеће изборе, а онда је време за неке друге, млађе људе – поручио је.

Пре тога, у суботу  пре подне одржан је  радни део, Изборна скупштина, на којој се око 4.000 чланова окупило у хали спортова „Ранко Жеравица“.
Иако је био очекиван избор најужег руководства, избор председника и заменика лидера СНС одложен је за следећу годину. То значи да председник Србије и СНС Александар Вучић остаје на челу странке, све док не буду одржани избори који су планирани за 3. април.

 

Извор: Телеграф