Грађани који желе да се тестирају јер су забринути за своје здравље, а немају симптоме заразе корона вирусом, још увек неће бити тестирани, изјавио је  директор Клинике за инфективне и тропске болести Горан Стевановић и нагласио да постоје јасни критеријуми за тестирање на COVID-19.

Тек када тестирамо све оне који имају симптоме, оне који су били у директном контакту са зараженима корона вирусом или долазе из подручја која су жаришта Ковида-19, онда можемо да кренемо да трошимо тестове на оне који су забринути”, рекао је Стевановић, одговарајући на питања новинара  у Палати Србија,  после обраћања председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић.

Стевановић је казао да постоје критеријуми када се неко тестира, а које је препоручила Светска здравствена организација и додао да, на пример, температура од 37 степени није критеријум за тестирање.

“Ми преписујемо оно што препоручује СЗО и минимално модификујемо према искуствима земаља које имају велики број заражених, а то су Кина, Италија и Јужна Кореја”, рекао је Стевановић.