Све службе и амбуланте Дома здравља “Др Младен Стојановић”  Бачка Паланка у новонасталим условима раде нормално, како у граду тако и у насељеним местима општине. Радно време Дома здравља у Бачкој Паланци је од 7.00 до 18.00 часова, а свакодневно ради и амбуланта у Нештину и Визићу у времену од 7.00 до 14.30 где лекар долази преко Новог Сада. Служба хитне медицинске помоћи ради 24 сата, а редовно ради и Центар за дијализу уз појачане мере заштите, где сви пацијенти морају имати заштитну маску и рукавице.  

  Мере заштите у свим амбулантама и службама, као и свих запослених су на максималном нивоу, а дезинфекција свих просторија Дома здравља обавља се на сваких сат времена.
Амбуланта за пацијенте са респираторном инфекцијом одвојена је од осталих амбуланти, а у Дому здравља је опремљена и соба за изолацију- уколико има потребе. У наредним данима очекује се да ће и у бачкопаланачком Дому здрављаобављати тестирање на коронавирус, о чему ће јавност на време бити обавештена.

  У апотеци Дома здравља продају се маске (за једнократну употребу) набављене преко Републичког фонда за здравствено осигурање. Цена једне маске је 85 динара, а једна особа може да купи највише 10 комада. Ових дана очекује се да ће у апотеку стићи и заштитне рукавице и дезинфекциона средства.
  Из Дома здравља “Др Младен Стојановић” апелују на старије од 65 година да поштују мере забране кретања. Апел на максималну опрезност  упућен је и ризичним групама  – а то су пацијенти са болестима срца и крвних судова, дијабетесом, високим крвним притиском, хроничним обољењима дисајних путева и канцером.

Будимо одговорни, сачувајмо себе и друге.