Највећи број активних случајева заражених вирусом корона у Војводини је у Новом Саду – 1.790, док је у другим деловима покрајине још 2.000 случајева, саопштио је Институт за јавно здравље Војводине . У Клиничком центру Војводине тренутно је хоспитализовано 300 пацијената са потврђеним вирсуом корона, док је у Војној болници у Петроварадину на лечењу 24, а од укупног броја хоспитализованих у Новом Саду 24 је на респиратору.

Како саопштава Институт за јавно здравље Војводине, током викенда регистрован је благ пад броја регистрованих случајева у односу на претходни период, а међу оболелима током претходне недеље доминирају особе узраста између 20 и 49 година, преноси РТС.  “Учешће оболелих опада равномерно ка најмлађим и ка најстаријима који најмање оболевају”, наводи се у саопштењу.

Како се оцењује, епидемиолошка ситуација у Војводини је и даље неповољна, а и даље се региструје широка географска распрострањеност вируса на територији свих општина.

Изразито неповољна ситуација регистрована је на територији Новог Сада, Врбаса, Сремске Митровице, Кикинде, Панчева, Руме, Бачке Паланке, Суботице, Вршца, Зрењанина, Алибунара, Темерина, Беочина, Бача и Титела.

Од 27. јула до данашњег извештаја Института, број оболелих у Новом Саду порастао је за 169, а у покрајини за 442.

Извор: Танјуг