Спортисти могу да тренирају на отвореном

Спортисти  могу да тренирају на отвореном

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић истакао је да спортисти од данас могу да тренирају на отвореном простору, након што је Влада Србије усвојила нове релаксирајуће мере у борби против коронавируса.

Удовичић је у изјави за агенцију Танјуг рекао да му је драго што је епидемиолошка ситуација много боља, додајући да су се стекли услови да се спорт врати на отворене терене. “То значи да од данас спортски клубови могу да почну са тренинзима, али на отвореном. Покушали смо да обухватимо све аспекте и детаље, од опреме, затим под којим протоколима спортиста долази и одлази са тренинга и како се понаша у међупростору када није на самом тренингу”, навео је министар.

Према његовим речима, узете су у обзир препоруке и струке и Светске здравствене организације, при чему је прописано да на тренингу не сме да буде више од 10 људи, укључујући и тренера, као и да сваки клуб може да обезбеди још две особе техничког карактера, лекара или физиотерапеута. Важно је да се држи физичка дистанца, минимум два метра мора да буде између спортиста, при чему физички контакт међу спортистима није дозвољен, напоменуо је он.

Врло интензивно се радило и на протоколу за затворене спортске објекте јер се стиче утисак да ће се и у њих спорт брзо вратити, рекао је министар.

“Здравље спортиста и свих грађана је на првом месту, морамо да будемо и даље одговорни према себи и другима”, нагласио је он и апеловао још једном на спортисте, тренере и све у систему спорта да буду солидарни и одговорни до краја.

Курсна листа

Share This