Препорука одређеним установама културе да од сутра наставе рад

Препорука одређеним установама културе да од сутра наставе рад

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије упутило је данас Препоруку свим библиотекама, архивима, музејима и галеријама у Србији да од сутра наставе рад, уз стриктно поштовање свих превентивних мера за спречавање ширења заразне болести COVID-19 током трајања ванредне ситуације.

У складу са Препоруком, установе су дужне да запосленима обезбеде примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених, а посебно оних који се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19држање социјалне дистанце, дезинфекција и употреба заштитних средстава, односно маски и рукавица.

Она подразумева и примену мера које се односе на максималан број лица која могу да бораве у затвореном простору, полазећи од делатности установе и функционалног уређења простора, посебно са аспекта организације рада у условима епидемије.

Такође, установе су дужне да донесу посебан план примене мера, који је саставни део акта о процени ризика, а доноси се сагласно закону и прописима из области безбедности и здравља на раду.

Курсна листа

Share This