Преко 80 иновативних предлога ИТ компанија

Преко 80 иновативних предлога ИТ компанија

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је да је, за само неколико дана од када је објављен почетак иницијативе ”Буди И Ти херој”, пристигло више од 80 иновативних предлога ИТ компанија, организација и предузетника који желе да помогну држави у борби против коронавируса.

Поповић је истакао да се међу предлозима налазе софтвери за подизање ефикасности државне управе у времену кризе, као што је аутоматизовано издавање дозвола за кретање, комуникација са грађанима у изолацији, платформе за електронску трговину, али и предлози за производњу иновативних маски, визира, тунела за дезинфекцију.

Министар је изразио захвалност ИТ заједници на пристиглим предлозима, истакавши да ће њихова решења оцењивати радна група састављена од представника водећих српских ИТ компанија, организација, академије и стручњака.

Најбоља решења ћемо покушати да у што краћем року имплеметирамо у оквиру државних органа заједно са кабинетом премијерке Ане Брнабић и Канцеларијом за ИТ и еУправу, поручио је министар Ненад Поповић.

Курсна листа

Share This