Новонасталу ситуацију обележену пандемијом корона вируса, наставни кадар и управа Школе је дочекала спремно. Већина Гугл учионица је већ постојала. У року од 24 часа од проглашавања ванредног стања подигнуте су и преостале тако да су ученици одмах приступили Гугл учионицама за све предмете. Оваква дистрибуција и експедовање радних материјала је веома ефикасна у свим облицима учења као и у случајевима додатне и допунске наставе као и секција за многе предмете. Појединим ученицима је обезбеђена техничка подршка у виду рачунара и лаптопова.

Педагог, психолог и директор Школе су свакодневно присутни у свим Гугл учионицама како би оснажили виновнике наставног процеса: подржали професоре и помогли ученицима у сваладавању евентуалних латентних баријера. Наставни процес у Школи неометано тече уз поштовање свих препорука надлежних инстанци.

Комуникација са родитељима је беспрекорна. Преко Вибер група, мејлова и телефонским путем свакодневно се размењују информације између одељењских старешина и родитеља, воде се службене белешке о тим разговорима у циљу праћења здравственог стања и напредовања ученика.

Ученици наше Школе су са својим филмом учествовали на он-лајн такмичењу из предузетништва, резултати се чекају. Учешће смо узели и на ликовном конкурсу који се одржава при Културном центру Лозница. Васкрс смо обележили пригодним програмом у Гугл учионицама, као и дан Рома.

Реализован је велики број он-лајн обука за наставнике. С обзиром на то да поседујемо ласерски 3Д штампач, дали смо свој допринос мерама здравствене заштите тако што смо правили адекватне визире које смо у склопу акције ,,Будимо одговорни” поделили суграђанима.

Републичко такмичење из електротехничких предмета чији је наша Школа требало да буде домаћин, је пролонгирано. Са поносом истичемо да се наша Школа понудила Заједници електротехниких школа Србије да одрадимо платформу за матуру за смерове: администратор рачунарских мрежа и електротехничар информационих технологија. Наши наставници су у изузетно кратком року превели у електронски облик преко 500 питања на основу којих је могућа он-лајн припрема за матуру. Ову мудл платформу смо учинили доступном читавој Србији- односно матурантима поменутих смерова из наше земље.

Тренутно организујемо Дан школе, 9.мај, осмишљавањем низа активности у Гугл учионицама у којима је овај дан радни.

Што се тиче физичке организације рада, Школа је добила интерактивну таблу као вид подршке унапређењу наставе. Организација матуре и завршних испита реализоваће се према препорукама надлежног Министарства и на начин на који нам то буде прописано, кад будемо имали више информација о овоме, објавићемо их у свим расположивим средствима информисања.

Наведено је у саопштењу, које је редакцији ТВ БАП послала, Снажана Ивеља, директорка Техничке школе ,,9.мај” Бачка Паланка.