У оквиру додатног попуштања мера донетих у циљу сузбијања корона вируса, од данас 1.јуна биће дозвољено окупљање на отвореном до 1.000 људи. Поред тога, на седници Кризног штаба је одлучено да и на спортским догађајима на отвореном буде дозвољено присуство публике уз дистанцу од једног метра.

Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да је једногласно одлучено да се релаксирају мере у складу с тренутном епидемиолошком ситуацијом.
Она је навела да, када је реч о спортским догађајима и публици, није бројчано одређено до 1.000 људи, већ да то пре свега зависи од простора где се на отвореном одвијају ти спортски догађаји.
– Препорука је да буде удаљеност минимум један метар између навијача. То би практично значило да је једно место слободно између навијача – рекла је Кисић Тепавчевићева за РТС.

Када су у питању затворени простори, навела је да још постоји максимум дозвољених 100 људи, али и додала да је већина земаља сада повећала тај број.
– Ту зависи од квадратуре простора, јер не може да буде униформан број без обзира колика је величина те просторије и ту ће сигурно да се иде у попуштање свих мера – рекла је Кисић Тепавчевићева.