Обука здравствених радника за обављање тестирања

Обука здравствених радника за обављање тестирања

На Војномедицинској академији јутрос је, као што је и  најавила председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, почела обука здравствених радника за узимање брисева како би могло да се крене са масовнијим тестирањем на Covid-19. Обуку како безбедно да узимају брисеве код тестирања на нови коронавирус у првом делу дана су имали лаборанти и медицински техничари. Према информацијама којима располаже РТВ БАП на обуци је и неколико  лабораната и медицинских техничара Дома здравља “Др Младен Стојановић” Бачка Паланка.

У поподневним сатима почела је обука за инфектологе, епидемиологе и друге здравствене раднике како безбедно да облаче и скидају заштитну опрему.

Премијерка Брнабић је синоћ на конференцији за новинаре најавила да ће у наредних неколико дана почети масовније тестирање грађана, тако да ће капацитети дневног тестирања бити повећани на 4.500 узорака. Она је потврдила да се, у сарадњи са партнерима из Кине, прави нова лабораторија у КЦ Србије, која треба да буде отворена 9. априла, када ће капацитети тестирања бити 7.000 ПСР стандардних тестова и много више брзих тестова.

Курсна листа

Share This