На седници Kризног штаба, која је одржана данас (15. 07.2020) донесене су нове мере због погоршане епидемиолошке ситуације у Србији.
Ношење маски на отвореном биће убудуће обавезно на територији целе Србије у околностима у којима није могуће држати дистанцу од два метра, сазнаје “Блиц”.

Такође, маске су обавезне и у затвореном простору на територији целе Србије, а не само у појединим градовима, како је био случај до сада.
Маске би требало да носе и деца, препорука је Kризног штаба за борбу против корона вируса са данашње седнице, сазнаје “Блиц”

Чланови Kризног штаба разматрали су увођење обавезног ношења маски за децу, јер се показало да и најмлађи у овом налету ковида19 имају озбиљнију клиничку слику него што је то био случај пролетос, тако да, препоручују да и деца носе маске.
На управо завршеном састанку, донета је и одлука о забрани окупљања више од 10 људи на отвореном.
Kризни штаб данас је разматрао и проширење капацитета болница које су у  ковид систему. У Београду то би требало да буде Институт за реуматологију, а такође и широм Србије требало би да буду отворене нове ковид болнице. Kако Блиц сазнаје, то ће бити у Алексинцу, Нишкој Бањи, Врњачкој Бањи, Бујановцу, Аранђеловцу…

Све мере које су данас усвојене примењиваће се од петка.

Извор: Блиц