И поред свих упозорења, забрана и наредби да се не излази напоље без преке потребе, а никако у периоду “полицијског часа”, има оних који ову ситуацију олако схватају и не придржавају се наведених мера – свесно или несвесно, не размишљајући да тиме угрожавају себе и своје најближе.

Припадници министарства унутрашњих послова Републике Србије патролирају улицама у време забране кретања и како је најавио и сам министар Стефановић, према свим лицима која не поштују донете мере за сузбијање коронавируса, примењују прописане казне, а све у циљу очувања јавног здравља.

На територији општине Бачка Паланка припадници МУП-а су од суботе 28. марта у 17 часова до недеље 29. марта у 5 часова, до када је важила забрана кретања свих лица (изузев људи старијих од 65 година који недељом од 3 до 8 ујутру могу да иду у набавку), забележили чак 9 случајева кршења ове забране.

Пет лица је кажњено новчано износима од 50.000 до 100.000 динара, за три малолетна лица је затражено мишљење Центра за социјални рад , док је једно лице задржано до даљег поступања.

Поштујмо мере које је донела Влада Републике Србије у циљу спречавања ширења заразе коронавирусом.

Будимо одговорни, сачувајмо себе и друге.

#ОстаниКодКуће