На 19833 сваког дана од 15 до 21 час бесплатна помоћ психотерапеута

На 19833 сваког дана од 15 до 21 час бесплатна помоћ психотерапеута

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије саопштило је да је Савезу друштава психотерапеута Србије уступило телефонску линију 19833 Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, сваког дана, од 15 до 21 час, када ће грађани моћи да добију бесплатну психотерапијску помоћ у ванредном стању.

У саопштењу се наводи да криза изазвана пандемијом COVID-19 захтева заједничку борбу свих нас не само за очување нашег физичког здравља, већ и за подршку психичкој стабилности у овим тешким временима.

Министарство истиче да је због тога одлучило да омогући грађанима да путем јединственог и добро познатог телефонског броја 19833 добију помоћ психотерапеута уколико имају било какве психолошке проблеме или тескобе.

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету наставља са радом на истом броју телефона, односно грађани ће имати техничку могућност избора опције за овај центар или за разговор са психотерапеутима.

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету ради неометано и у ванредном стању, будући да су савети, едукација и превенција, као и могућност пријава онлајн угрожавања деце, посебно неопходни у овом периоду када децa проводе више времена на интернету због изолације.

Курсна листа

Share This