Председник Србије Александар Вучић најавио је  да ће се ићи на ублажавање мера против корона вируса, а прва је скраћење полицијског часа, који од уторка почиње од 18 часова.

За пензионере биће обезбеђен период од 18 до 01 час после поноћи. “Уторак, петак и недеља, по пола сата”, каже председник. Наредних недеља, пензионерима ће можда бити омогућено сваки дан да излазе напоље у том периоду. Од уторка се, каже, отварају све занатске радње, а све друге радње од 27. априла.

Вучић је, за ТВ Пинк, рекао да је прва мера скраћење полицијског часа за један сат и  он ће трајати убудуће од 18 до 5 сати. “Остављамо сат времена дуже за продавнице и апотеке, да могу да раде. Важан сат дајемо више за рад, не угрожавајући оно што смо урадили”, објаснио је он. За старије од 65 година ће од 18 до 1 сат од овог уторка, уторком, петком и недељом бити уведена могућност за получасовну шетњу. Они ће од 18 до 01 имати могућност да изаберу својих пола сата за шетњу.

“Циљ нам је да избегнемо да свих 1,5 до 1,7 милиона пензионера буде у исто време на улицама”, објаснио је Вучић додајући да ће остати досадашње правило за одлазак у продавницу за пензионере.

“Ако не буде дошло до раста новозаражених у процентима, а тестираћемо више, онда ће се од следећег понедељка, ако не буде додатних проблема као што је било у Нишу, ићи да сваког дана пензионери добију по пола сата за шетњу”, најавио је председник Вучић гостујући на ТВ Пинк.