Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишли су данас радове на реконструкцији Клинике за интерне болести Клиничког центра Војводине. Реч је о реконструкцији зграде укупне површине 5.348 квадратна метра у којој су смештене клинике за нефрологију и клиничку имунологију, гастроентерологију и хепатологију, хематологију и Клиника за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма.  Радови, чија је вредност 547,5 милиона динара, а које је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, биће завршени до краја године.

Председник Мировић захвалио је председници Владе јер је ово, како је рекао, веома значајна посета Клиничком центру.

„Ово је наша најзначајнија здравствена установа у АП Војводини, која је у протекла два месеца показала фантастичну организацију, посвећеност и одговорност када је реч о овој пошасти која нас је задесила“, рекао је Мировић. Према његовим речима, од јуна 2016. године до данас Покрајинска влада уложила је 7,7 милијарди динара за ревитализацију здравственог система АП Војводине. За 30 до 40 дана, како је нагласио, биће уговорена и изградња Каменице 3 и то ће бити додатно улагање од две милијарде динара, што значи да са готово 10 милијарди динара улагања можемо говорити о знатно бољем здравственом систему од оног који смо затекли 2016. године. „Очекујемо и радове на реконструкцији Поликлинике и изградњи блокова Б и Ц, које ће финансирати Влада Републике Србије, тако да ћемо моћи да кажемо да смо урадили много на побољшању здравственог система. Показало се у овој епидемиолошкој ситуацији да здравство мора имати континуитет улагања“, изјавио је председник Мировић.

Председница Владе Србије Ана Брнабић казала је да је наш здравствени систем имао огромне позитивне промене и да смо зато спремно дочекали ову кризу изазвану вирусом ковид 19.

„Милијарда евра у здравство је пројекат који је покренуо председник Вучић и тај пројекат нам је помогао да у овој кризи имамо најмању смртност у Европи и свету“, нагласила је Брнабићева и додала да очекује почетак изградње блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине.

„Желели смо јавности да прикажемо радове који се одвијају у КЦВ. Огроман је значај ових клиника јер је само у току прошле године на ове четири клинике било 6.000 хоспитализација и 30.000 хоспитализација у дневним болницама“, изјавила је директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић и истакла да је у КЦВ у току реконструкција седам клиника и Клинике за гинекологију и акушерство.

Обиласку радова присуствовали су и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, министар здравља Златибор Лончар, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и директорка Регионалног представништва Европске инвестиционе банке Дубравка Негре.