Испуњени захтеви студената

Испуњени захтеви студената

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић потврдио је  да су испуњени захтеви студената из студентских домова у Београду.

Шарчевић је на састанаку са представницима студената из студентских домова у Београду навео да ће им бити омогућено више рокова за испите, као и да остану у домовима током лета, сходно обавезама које имају на факултетима.

“Као што смо рекли на првом састанку, студентски домови неће прекидати са радом током лета. Цена хране и смештаја током летњих месеци неће бити комерцијална, већ бенефицирана, према вашем захтеву”, рекао је министар и додао да су средства обезбеђена и да је о томе обавештена Влада Србије.

Студенти који су позитивни на коронавирус смештени су у ученички дом „Стеван Чоловић“, а они са израженијим симптомима у здравствене установе где могу да добију адекватну негу. Представници студената из студентских домова замолили су да се укине потврда коју с факултета доносе у ресторане како би могли да се хране, што ће, такође, бити омогућено.

Шарчевић је указао на то да је, у договору са Конференцијом универзитета Србије (КОНУС) четврта тачка захтева– да се омогући још један додати испитни рок у августу, била испуњена након првог састанка, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Курсна листа

Share This