Председник Александар Вучић изјавио је синоћ, на конференцији за новинаре,  да у наредна три дана свакако неће доћи до промене одлуке да се градови још увек не затварају у борби против корона вируса.

“Неће сасвим сигурно у наредна три дана доћи до промене одлуке, а после тога, видећемо”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Председник је пренео да су надлежни били спремни да донесу одлуку о затварању појединих градова, али да би таква одлука изискивала много већи ангажман полиције, коју желе да ангажују за проверу оних који су у изолацији.

“Полиција и војска, БИА, раде огроман посао по том питању, труде се и боре. У ово тренутку је важно да људи разумеју колико је битно да буду дисциплиновани и одговорни. Ако то не разумеју, нико животе не може да сачува и заштити”, указао је Вучић.

Он је подсетио да је Србија пре осталих увела тешке мере, обезбедила опрему и материјале, више него друге земље, пропорционално броју становника и нашој снази, док, приметио је, пуцају системи Италији, Шпанији, Француској. “То значи да смо се жилаво припремали”, указао је председник Србије.

Вучић је додао и да уз ресурсе који и нису велики и уз друге оптерећујуће факторе, Србија мора да брине и о Републици Српској. “Гледамо да чувамо ресурсе, лекаре и медицинско особље… Само молим старије да не излазе нигде”, поновио је Вучић.

Председник Србије  захвалио се свим волонтерима, за које каже, да их је све мање, а да ће ипак сви којима је то неопходно добити све што им је потребно, само да не излазе напоље.