Извршни одбор Одбојкашког савеза Србије, председништво Одбојкашког савеза Србије и директор такмичења ОСС, на електронској седници, одржаној у уторак, 28. априла, донели су одлуку да се прекидају и сматрају окончаним такмичења у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, Првој лиги и Првој Б лиги за такмичарску 2019/2020. годину. Проглашавају се победници прва три ранга такмичења према затеченом стању. ТЕНТ из Обреновца у конкуренцији сениорки и Војводина НС семе из Новог Сада у конкуренцији сениора проглашавају се за прваке Србије, односно победнике Банка Поштанска штедионица Суперлиге 2019/2020.
Срем из Сремске Митровице у конкуренцији сениорки и Борац из Старчева у конкуренцији сениора проглашавају се победницима Банка Поштанска штедионица Прве лиге 2019/2020. и стичу право наступа у Суперлиги у сезони 2020/2021.

Инђија у конкуренцији сениорки и Борац из Параћина у конкуренцији сениора проглашавају се победницима Банка Поштанска штедионица Прве Б лиге 2019/2020. и стичу право наступа у Првој лиги у сезони 2020/2021.

Првацима Друге лиге, у конкуренцији сениорки проглашени су:  Зајечар (група Исток), Гимназијалац из Kраљева (Запад), Ас Батајница (Центар) и Панонија из Бачке Паланке (Север), а у конкуренцији сениора Топлички Витезови из Kуршумлије (Исток), Буковица Путеви из Ивањице (Запад), Шумадија из Аранђеловца (Центар) и Бечеј (Север).
Извршни одбор Одбојкашког савеза Србије, председништво Одбојкашког савеза Србије и директор такмичења ОСС, донели су одлуку о броју клубова за сезону 2020/2021. У Супелиги у обе конкуренције ће играти по 10 екипа, у Првој и Првој Б лиги у обе конкуренције по 12 екипа, у Другој лиги у обе конкуренције по 12 екипа.

Подсетимо, ОК “Панонија” из Бачке Паланке је након 15 одиграних кола (када је прекинуто такмичење због епидемије коронавируса) са 13 победа и 2 пораза, заузимала прво место на табели са 37 освојених бодова.