Забрана кретања за све грађане током викенда важи од суботе у 15 часова до понедељка у 5 часова. И док грађани поштујући Наредбу о забрани кретања не излазе из својих кућа, људи вредни поштовања и захвалности, вредно обављају свој посао. Време када су јавне површине без присуства људи користи се за дезинфекцију  града.

Током јучерашњег и данашњег дана обављена је дезинфекција улаза и степеништа стамбених зграда, лифтова, трговинских објеката,  јавних установа: Поште, Дома здравља, возила хитне помоћи, Геронтолошког центра, Дома за стара лица Медика…

ЈКП Комуналпројект са својим возилима редовно дезинфикује улице и тротоаре, а дезинфекциона средства расподељена су свим насељеним местима општине за дезинфекцију јавних површина.

Испред месних заједница како у граду, тако и у насељеним местима општине постављене су цистерне са дезинфекционим средствима за грађане. Сви  грађани могу ( у амбалажу коју понесу) да наточе до 5 литара натријум-хипохлорита – по домаћинству. Комуналпројект ће редовно, уколико се укаже потреба, достављати додатне количине средства за дезинфекцију месним заједницама.