Након два пораза на старту нове суперлигашке сезоне, екипа Бачке из Бачке Паланке – повратник у елитни ранг такмичења, са гостовања у Новом Саду вратила се са бодом. Наиме, у трећем колу Линглонг Тире Супер лиге Србије ОФК Бачка гостовала је у Новом Саду где се на стадиону Карађорђе  састала са екипом Пролетера из Слане баре. Утакмица је завршена поделом бодова при резултату 1:1, а оба гола постигнута су са беле тачке.

Домаћини су први дошли у вођство у 77.  минуту, након прекршаја Мијатовића који се десио на ивици, али испред шеснаестерца.  Сигуран извођач казненог ударца био је Кнежевић.

Када се чинило да ће утакмица бити завршена минималном победом домаћина,  судија Анђеловски је у надокнади времена досудио пенал за Бачку, а Крчмаревић био сигуран извођач једанаестерца, тако да је утакмица у Новом Саду између Пролетера и Бачке завршена резултатом 1:1. Са једним бодом након 3 одиграна кола, Бачка се налази на 17 месту првенствене табеле.

Након утакмице шеф стручног штаба Бачке Дејан Рађеновић је изјавио да није задовољан игром своје екипе, јер је Бачка у првом полувремену пропустила неколико сигурних шанси. “То се дешава већ треће коло,  доминација у првом полувремену и пропуштене шансе буду кажњене у наставку игре, и то је оно чему морамо посветити посебну пажњу,” рекао је Рађеновић.

У 4. колу које се игра предстојећег викенда, ОФК Бачка на стадиону “Славко Малетин Вава” дочекује тренутно четворопласирану екипу ТСЦ из Бачке Тополе. Утакмица се игра у суботу 15. августа.