Фестивал еколошког позоришта за децу и младе вас позива да заједно са нама креирате будућност. Позивамо вас да се добро замислите и запитате шта бисте то поручили себи у будућности, а потом да то све пренесете на папир, прави или овај вирутелни, и да поделите своје мисли са нама.

Претходни месеци показали су нам да не може све да буде увек онако како ми желимо. Некада је природа јача од нас, а некада су присутни и разни спољашњи фактори који на њу утичу, а и на нас, људе, који смо, на крају крајева, део те исте природе. 2020. година обезбедила је своје место у историји као година промена. Почетком године можда нам се чинило да ће највећа светска брига и даље бити глобално загревање и наше занемаривање природе која нас окружује. Кад оно, међутим, појавила се сада већ светски позната корона и постала најбитнија глобална тема. На кратко смо заборавили и на ту природу о којој стално причамо, док нас нису затворили и док нисмо видели како је њој баш лепо без нас и нашег, људског, негативног утицаја на њено развијање. И ево, сада, када се све враћа у нормалу, нико више није сигуран које су најважније теме…

Можда, ипак, свако има неку своју бригу, а на крају сви имамо заједничке жеље и циљеве – да живимо у бољем окружењу и на здравијој Планети (у сваком смислу те речи). Зато је сада прилика да ставимо на папир све оно што је у нама и да сами себи дамо неки домаћи задатак. Па да тај „Драги будући ја“ има квалитетно и паметно штиво једног дана да прочита.

Кроз историју, писма су носила тајне, најинтимније приче, скривене поруке, сва важна обавештења… Нека су била мирисна, нека су била писана пером, нека су путовала недељама, па чак и месецима до својих прималаца. Ми вас пуштамо да изаберете какво ће бити ваше писмо.

Ако желите да се подсетите како је то било некада, ваша писма можете нам послати поштом на адресу – Фестивал еколошког позоришта за децу и младе, 20. октобра 70, 21400 Бачка Паланка.

Уколико нисте за традиционалне методе, ту је наш мејл – [email protected].

Наравно, увек су отворени инбокси и наших друштвених мрежа, а за све је доступан и гугл формулар који можете попунити и тако написати своје писмо – Драги будући ја / Драга будућа ја.

 

Драги сви, жељно ишчекујемо ваша писма.

С љубављу,

Ваш Фестивал еколошког позоришта за децу и младе

П.С. Најбољи делови писама биће објављени на нашем сајту и друштвеним мрежама, а на 26. ФЕП-у писма ће оживети и показати нам како то маштамо о будућности.

П.П.С. Видимо се у Бачкој Паланци крајем августа!