Солидарно и друштвено одговорно пословање привредних субјеката ,организација, удружења, у данима када се води беспоштедна борба против пандемије вируса потребнија нам је више него икада, истиче заменик покрајинског секретара за привреду Павле Почуч.

  Солидарна економија подразумева низ активности појединаца, удружења и привредних субјеката,  који своје пословање и делатност стављају у службу помоћи и подршке становништву и заједници.

  Поред стриктног поштовања мера заштите и дисциплине,  за сваку државу је од огромног значаја управо ангажман људи које краси емпатија, хуманост и друштвено одговорно деловање.

  Почуч истиче чињеницу  да су се привредници у огромном броју прикључили армији волонтера, удружења, фондација,  и своје услужне и производне ресурсе усмерили ка подршци и помоћи свом народу.

  “За поштовање и дивљење али и као узор другима, навео бих само неке од бројних привредника који су у овим тешким моментима показали висок ниво солидарности:

  • Дестилерија „Кнежевић“ Б.Паланка – производња и бесплатна подела алкохола за дезинфекцију
  • Ресторан „ Сокаче“ Нови Сад – Подела бесплатног ручка за старије од 75 година
  • Компанија „ Калцедонија“ Кикинда и Предузеће за проф.рехабилитацију „ Лира“ Кикинда – производња и донација у заштитним маскама за лице
  • Компанија „ Фиорано“ Сомбор – производња и бесплатна подела заштитних маски за лице
  • Компанија „ Телеком „ – ангажман својих продаваца у достави хране и заштитних средстава старијим лицима

  У наредним данима ћемо истаћи и остале бројне привреднике широм Србије који су положили испит хуманости и солидарности у борби против вируса и помогли своју државу и свој народ када је најтеже.

 И на крају , сигуран сам да ће држава знати да цени и помоћи привреднике који су показали своју друштвену одговорност и хуманост, као што сам сигуран да ће они који су отпуштали раднике без разлога и гледали искључиво личну корист,  бити изузети било какве помоћи државе” наведено је у ауторском тексту Павла Почуча,  заменика секретара за привреду АП Војводине.