Пријемни испити за упис у специјализоване средње школе и одељења

Пријемни испити за упис у специјализоване средње школе и одељења

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да централизовано онлајн пријављивање ученика за пријемне испите за упис у специјализоване гимназије и уметничке школе, осим за спортска одељења, за школску 2020/2021. године почиње у понедељак, 18. маја, и траје до четвртка, 21. маја, од 8 до 20 часова.

Пријава и предаја документације за Спортску гимназију у Београду и у школама које имају одељења ученика са посебним способностима за спорт биће 8. и 9. јуна, од 8 до 16 часова.

Пријемни испити за одељења у школама у којима се део наставе остварује на страном језику биће одржани 8. и 9. јуна у 10 часова.

Пријемни испит у Математичкој гимназији у Београду и математичким одељењима у школама у Србији одржаће се у уторак, 9. јуна, у 10 часова.

Пријемни испити у балетским школама биће од 7. до 9. јуна у 10 часова.

Ученици са посебним способностима за рачунарство и информатику и ученици са посебним способностима за физику полагаће пријемни испит у среду, 10. јуна, од 10 до 12 (рачунарство и математика) и од 14 до 16 часова (физика).

Истог дана, у 12 часова одржава се и пријемни испит за ученике са посебним способностима за сценске и аудио-визуелне уметности.

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за историју и географију биће одржан у четвртак, 11. јуна.

Од 10 до 12 часова полагаће се историја, док ће се од 14 до 16 часова полагати географија.

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за биологију и хемију биће у петак, 12. јуна, биологија од 10 до 12 часова, а хемија од 14 до 16 часова.

У петак, 12. јуна, и суботу, 13. јуна, са почетком у 10 часова биће одржани пријемни испити у филолошким гимназијама и филолошким одељењима.

Пријемни испит у музичким школама биће од 12. до 14. јуна са почетком у 8 часова.

У уметничким школама ликовне области, пријемни испити биће одржани од петка, 12. јуна до недеље, 14. јуна, са почетком од 8 часова.

Прелиминарни резултати пријемних испита биће објављени до уторка, 16. јуна.

Ученици ће моћи да поднесу евентуалне жалбе на резултате пријемних испита истог дана од 10 до 16 часова.

Коначни резултати пријемног испита у математичким, филолошким, одељењима за физику, биологију и хемију, рачунарство и информатику и за одељења у школама у којима се део наставе остварује на страном језику, биће објављени до среде, 17. јуна.

Провера склоности за упис ученика у 7. разреду за програм основног образовања ученика обдарених за математику је у суботу, 20. јуна, у 10 часова, као и провера компетенција за двојезичну наставу основног образовања.

Курсна листа

Share This