Председник Србије Александар Вучић честитао је Курбан Бајрам Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду еф. Насуфовићу и председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији др Мевлуду еф. Дудићу као и припадницима исламске заједнице.

“Вама, верским службеницима и свим верницима исламске вероисповести од срца честитам Курбан Бајрам у искреној вери да ће вам овај велики празник донети свако добро, спокој, благостање вашим породицама и наду у добра времена која ће доћи након великих искушења са којима се сви суочавамо”, навео је Вучић.

Он је припадницима исламске заједнице пре свега пожелео добро здравље, за које се, како каже, сви боримо у овим тешким временима. “Невоља је заједничка, али је можемо савладити као и сваку до сада – уз међусобно разумевање, поштовање, бригу о ближњима и чврсто уверење да ћемо и ово заједнички пребродити”, навео је председник Србије. Како истиче, симболика курбанског жртвовања јесте симболика праштања, помагања, сусретања са браћом и комшијама, међусобног приближавања, а ово је празник који слави великодушност, саосећање са онима који немају, као и солидарност која нам је свима потребна, можда више него икада пре.

“Овај празник представља истински одраз јединствености људског рода, заједничких предака и наслеђа, као и подсећање и сведочанство да смо сви браћа и да је један од најважнијих циљева сваког човека живот у духу толеранције, помагања, ширења добре воље међу људима и милосрђа према невољнима, на које никада не смемо да заборавимо”, навео је Вучић. Он је верницима пожелео да празник проведу у миру и радости, да у духу Курбан Бајрама и уз искрене молитве увек дочекују добре вести и свако добро и напредак у “заједничкој кући, у нашој Србији”.

“КУРБАН БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН!”, наводи се у честитки председника Вучића.

Извор:  Танјуг