Сви грађани Србије имају  могућност да рачуне за струју за март, април и мај плате са пет одсто попуста и без обрачунавања камате, ако уплату изврше најкасније до 30. јуна.

  “Ми смо на почетку кризе обећали да пензионери неће плаћати камату и да ће имати попуст од пет одсто, који су до сада имали ако плате рачун до 28. у месецу. Наша коначна одлука у ЕПС-у је да ће сви грађани, не само пензионери, имати могућност да три рачуна, за март, април и мај – плате са пет одсто попуста и без обрачунавања камате. Ово све важи ако уплату изврше најкасније до 30. јуна – рекао је  вд директора ЈП ЕПС Милорад Грчић.

Он је додао да је то “показатаљ колико држава мисли о грађанима Србије”, и захвалио се грађанима што редовно плаћају рачуне за електричну енергију.  Плаћање рачуна је неопходно да би се процес прозводње и дистрибуције електричне енергије наставио, а судећи према чињеници да је проценат грађана који су на време плаћали рачуне веома висок, потрошачи су свесни да Електропривреда функционише на врло сложен начин, истиче Грчић.