Нагло повећање броја особа који су позитивни на коронавирус условило је и нове мере, које ће Кризни штаб препоручити Влади Србије, а у циљу смањења и заустављања ширења заразе. На седници Кризног штаба предложено је да ношење маски у Београду у јавном превозу и затвореном простору од уторка буде обавезно. То не морају да буду хируршке маске, већ могу бити и памучне. До сада је ношење маски била препорука и и ствар личне одговорности појединца, а сада то постаје обавеза, с тим што ће се након 7 дана, уколико не буде резултата, непоштовање ове мере санкционисати.
Кризни штаб је разматрао и да се ограничи окупљање на 200 особа како у затвореном тако и на отвореном простору. Такође, апелују да се користе и друге мере превенције, а то је физичка дистанца од најмање једног метра, као и редовно прање руку.
Према информацијама добијеним од надлежних из бачкопаланачког Дома здравља и на територији наше општине има известан број новозаражених особа. Ради се о Челареву и Бачкој Паланци, а сви заражени имају благу клиничку слику и налазе се у кућној изолацији. Подвргнути су  свакодневним  контролама, уз  препоруку да се одмах јаве надлежној служби уколико примете да им се стање погоршава. У делу Дома здравља где је смештена ковид амбуланта и даље се обавља серолошко тестирање грађана на КОВИД 19, сваког дана од 8 до 12 часова. Серолошким тестирањем се утврђује, између осталог, да ли је тестирани својевремено прележао корона вирус, као и да ли има у себи антитела против вируса Ковид 19. Цена тестирања је 1200,00 динара, а уплата се врши на жиро рачун Републичког фонда за здравствено осигурање. Тестирање се ради на лични захтев, а како кажу у Дому здравља, све више радних организација и предузетника шаље своје раднике на тестирање. Уколико серолошки тест покаже да је вирус тренутно активан, таква особа се упућује у Институт за јавно здравље Војводине, где се даље тестира на присуство коронавируса.