Из компаније Carlsberg Srbija, редакцији РТВ БАП достављено је саопштење које преносимо у целости:

Имајући у виду тренутну ситуацију у нашој земљи изазвану пандемијом вируса Цовид-19, као и препоруке Владе Републике Србије да су наредни дани кључни за сузбијање ширења овог вируса, компанија Carlsberg Srbija донела је одлуку о значајном смањењу производних операција у пивари у Челареву, на две недеље, почев од понедељка, 13. априла текуће године. Оваква одлука донета је у циљу заштите запослених, чија је безбедност приоритет пословања компаније.

Ова одлука неће утицати на снабдевање тржишта производима компаније.

Од појаве епидемије вируса корона (Covid-19), Carlsberg Групација усвојила је строге мере поступања у складу са препорукама Светске здравствене организације, које се примењују у свим земљама у којима компанија послује, па тако и у Србији. Редовно се прате упутства надлежних државних органа и глобалне здравствене смернице у погледу заштите здравља запослених и њихове безбедности на раду.

Суочени са здравственом кризом, другачијом од било које друге у нашем животу, Carlsberg Srbija апелује на све грађане, укључујући своје запослене, купце и потрошаче, да сарађују и поштују мере које прописује Влада Републике Србије.