Од данас аутоматско обавештење грађана о резултату PCR теста

Од данас аутоматско обавештење грађана о резултату PCR теста

Канцеларија за ИТ и еУправу Владе Републике Србије саопштила је да је унапредила бесплатно аутоматско обавештење грађана о завршеном резултату PCR теста путем СМС поруке или имејла.

Поред раније услуге пријаве за нотификацију на порталу еУправа, сада је омогућено да пацијент приликом самог тестирања остави контакт телефон или имејл, након чега ће обавештење да је тест готов стићи аутоматски.

Директор Канцеларије Михаило Јовановић изјавио је тим поводом да је, након услуге на порталу еУправе за обавештење да је резултат PCR теста готов, развијена услуга аутоматског обавештења грађана. Довољно је да грађани своје контакте оставе у здравственој институцији приликом самог тестирања, а обавештење да је тест готов стиже аутоматски. Овај сервис ће и даље слати обавештење искључиво о томе да је резултат PCR теста готов, а резултате теста грађани ће и даље моћи да погледају на порталу e-zdravlje.gov.rs, рекао је Јовановић. Он је подсетио на то да нема потребе да грађани одлазе у здравствене институције и да се излажу и најмањем ризику, већ ће сервис аутоматски функционисати и обавештавати грађане 24 сата дневно.

За оне који забораве да оставе своје контакт податке приликом тестирања и даље је доступна услуга пријаве за нотификацију на порталу еУправа, наводи се у саопштењу.

Курсна листа