За ученике од првог до седмог разреда почео је летњи распуст који се завршава 31. августа 2020. године. Ученици осмог разреда након завршетка пријемног испита који се одржао 17. 18. и 19. јуна чекају коначне резултате, а потом 8. и 9. јула се уписују у средњу школу. За ученике четвртог разреда гимназије, четвртог разреда четворогодишњих и трећег разреда трогодишњих средњих стручних школа летњи распуст почиње по завршетку матурског односно завршног испита.

Покрајински школски календари усаглашени су са републичким, што се тиче почетка и краја наредне школске године, стога ће школска година и у Војводини почети у уторак, првог септембра 2020. године, а прво полугодиште трајаће до 23. децембра 2020. године. Након зимског распуста, ђаци се враћају у своје школске клупе у понедељак, 18. јануара 2021. године. Завршетак наставне године и овај пут зависи од наставног плана за основне и средње школе. Ученици основних школа неће имати ни једну наставну суботу, док ће средњошколци имати само једну, 5. септембра 2020. године.

Због пандемије коронавируса било је речи да ће доћи до измене планова матурантима, основних и средњих школа због прославе матуре. Међутим одлучено је да овогодишња генерација матураната ипак има своје најважније вече. У нашој општини већ неколико школа је одржало матурске прославе. Што се тиче екскурзија ученика одлучено је да не могу бити организоване у иностранству, већ екскурзија мора бити на територији Србије. Током екскурзије је неопходно поштовање мера безбедности и заштите, у складу са препорукама надлежних органа и институција које су на снази у време реализације.