Током јуна месеца приметан је пораст броја заражених коронавирусом у Србији. Разлог је пре свега опуштен став грађана након укидања најоштријих мера, иако су стручњаци апеловали на опрез. То је разлог што је данас заседао Кризни штаб и донео неколико одлука у циљу спречавања ширења заразе.

У Србији је од данас обавезно коришћење заштитних маски у градском и међуградском превозу, а путницима који не носе маске неће бити допуштен улаз у превозна средства, одлучио је Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19.Како је саопштено после седнице тог тела, маске не морају бити хируршке, купљене у апотеци већ грађани могу користити и памучне маске са вишекратну употребу и слично. На отвореном простору препоручује се дистанца од најмање метар и по. Такође је потврђена одлука, да су у циљу даљег ширења корона вируса, посете болницама забрањене.

Кризни штаб је упутио препоруку грађанима да у свим затвореним просторима носе маске, са посебним акцентом на поште, банке, јавне институције као и продавнице и тржне центре.

Влада Србије наставиће и у наредним данима да са великом пажњом прати развој епидемиолошке ситуације и о свему ће редовно и благовремено обавештавати грађане“, стоји у саопштењу.