Моја струка је сада на испиту хуманости, каже Славица Јерковић из Бачке Паланке, кројачица у пензији, која шије и дели заштитне маске. Ово је њена прича:

  ” На самом почетку овог хаоса отишла сам у продавницу близу моје куће са маском на лицу. На каси и у продавници,  трговци нису имали маске. На моје питање зашто, одговор је био да немају. Пошто сам кројачица у пензији и имам 64 године па могу да излазим,  сашила сам десетак комада и однела им. На ТВ сам слушала да нема маски довољно ни држава, па сам почела да шијем сваки дан и делим – прво трговцима јер су они угрожени на својим радним местима, мојој породици, пријатељима, комшијама и сваком ко ми се обратио. Сашила сам и Удружењу слепих и слабовидих – замолила ме Маја која ради тамо, за њихове чланове.

  Настављам са својим радом докле год буде требало,  јер сматрам да ми је то дужност у овом тренутку. Моја струка је сад на испиту да покаже своју хуманост. У кући сам због ове ситуације, па желим на овај начин да помогнем колико могу.

Живи били, чувајте се и слушајте шта кажу стручна лица”, каже Славица Јерковић из Бачке Паланке.

Она је наш херој!

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.