Покрајински Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима је и ове године обезбедио бесповратну помоћ у виду грађевинског материјала за четири избегличке и породице на територији општине Бачка Паланка.
Директор Фонда Душко Ћутило и покрајински посланик, Александар Ђедовац претходних дана обишли су, породицу Лукић из Пивница, породицу Kецман из Челарева, породицу Попадић из Обровца и Момчиловић из Kарађорђева.
Помоћ је додељена за завршетак започете градње и адаптације неусловних стамбених објеката, у циљу побољшања услова становања породичног домаћинства корисника а којом би се непокретност довела у стање у којем обезбеђује основне животне услове за употребу и становање.

Директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило је напоменуо да је захваљујући подршци Покрајинске владе од 2016. до 2018. године буџет Фонда удвостручен.
Он је подсетио на то је да је Фонд само ове године својим програмима помогао најуспешнијим студентима, стамбеном збрињавању породица доделом пакета грађевинског материјала, доделом једнократне помоћи за основне животне потребе, подршком избегличким удружењима као и најугроженијим породицама током епидемије. Kонтинуирано се повећава издвајање за помоћ избеглим, прогнаним и расељеним лицима и тај тренд ћемо се наставити и наредних година.