У Црвеном крсту Бачка Паланка јуче је одржана годишња скупштина на којој је разматран извештај о раду ове установе али и додељена признања појединцима који су се посебно истакли на пољу хуманости. Много година је иза организације Црвеног крста Бачка Паланка, 2019. година је још једна у низу, у којој је било доста потврда да организација напредује и остварује све планове и циљеве због којих и постоји.
Црвени крст Бачка Паланка поред свог редовног рада и деловања организује и бројна предавања и едукације током читаве године . Едукацијама Црвеног крста Бачка Паланка обухваћено је око 430 ученика основних и средњих школа са територије наше општине.
Црвени крст Бачка Паланка је у 2019. години поделило пакете за социјално угрожене обухватајући око 680 породица на територији општине. Пандемија изазвана вирусом Цовид-19 није имала само своју здравствену већ и социјалну кризу, па је на иницијативу Црвеног крста Бачка Паланка, Центар за социјални рад доставио спискове социјално угрожених суграђана старијих од 65 година, којима је достављено укупно 86 пакета хране преосталих од количине које је купљена средствима из општинског буџета у оквиру програма сталних резерви у склопу Деловања у несрећама. Пакети из сопствених резерви Црвеног крста Бачка Паланка сачињени од намирница из донација правних и физичких лица су у овом периоду нашли пут до наших суграђана којима су били неопходни а по процени стручне службе Црвеног крста Бачка Паланка.
Волонтери Kанцеларије за младе и Црвеног крста Бачка Паланку су били ангажовани на паковању пакета за пензионере, и додељено је укупно 8747 пакета.
Црвени крст сваког месеца организује акције добровољног давања крви,
у току године буде одржано преко 40 акција, а захваљујући великој хуманости наших суграђана општина Бачка Паланка је већ 13 година за редом најхуманија средина на пољу добровољног давалаштва крви.

Година која је остала иза нас била је пуна рада и труда, о успесима нека други говоре, да ли смо били на висини задатка као и сваке године или не, ми знамо да смо учинили све што је у нашој моћи да увек будемо за нијансу бољи него претходних година, закључено је Скупштини Црвеног крста Бачка Паланка.